Szűz lány jó. . . ?

Az egyik legérdekesebb dilemma, ami valaha is felmerülhet egy randevúzási szokásokat vizsgáló felmérés során, hogy a férfiak szeretnek-e szüzeknek udvarolni vagy sem. Egy olyan világban, ahol a szexuális szabadság az elterjedt, és az önmegtartóztatás gyakorlata lassan kihalóban van, ahol mindenki a szexről beszél (és sokan gyakorolják is), arra kerestük a választ, van-e még értelme a kérdésnek, hogy valaki szűz-e vagy sem.
A férfiak házastársul, élettársul kedves (értsd erényes) nőt keresnek, aki mellett letelepedhetnek, megpihenhetnek. De mivel a házasság előtti szex bevett gyakorlat manapság, fontos-e, hogy valaki szűz legyen?

Egy 25 férfi megkérdezésével készült felmérés kitérnek arra is, hogy miben jobbak és miben nem a tapasztalatlan nők a már nem szüzeknél, különös tekintettel a hosszútávú kapcsolatokra.
A megkérdezett férfiak közül 14 előnyben részesíti a szüzeket, és csupán 11 voksolt arra, hogy ne legyen szűz partnere, illetve, hogy számára közömbös, hogy az-e, vagy sem. A felmérésben résztvevők mindegyike egyedülálló és mindegyiküknek volt már szexuális kapcsolata mindkét kategóriába tartozó nővel.
A felmérés iróniája, hogy a megkérdezettek szinte mindegyike az ártatlanok közül is a legártatlanabbat képzelte el a házasságra, jóllehet ők maguk már megtapasztalták a szexuális gyönyört, illetve azt a részét, amit egy nő nyújthat. Ők annyi nővel feküdtek le, amennyivel csak lehetőségük volt, mégis, a hasonlóan cselekvő nőket elítélik.
A magyarázat egyszerű: a férfiak találnak nőket az egy-éjszakás kapcsolatokra, de nagyon vonakodnak olyan mellett megállapodni, akiknek olyan színes a szexuális múltjuk, mint az övék.
A kérdésekre adott válaszokból egyértelműen kiderül, hogy egy nem-szűzzel járni nem rossz dolog. Hasonló a véleménye a férfiaknak az egy-éjszakás kalandokról. Sok pár dönt úgy is, hogy már házasság (illetve együttélés előtt) élnek nemi életet.
Nézzük, milyen érvek szólnak a szüzek, illetve a nem szüzek mellett és ellen - legalábbis a megkérdezett 25 férfi nézőpontjából.

A tapasztalt nő

Pro: Ha egy férfi egy már nem szűz nővel jár, akkor nem kell úgy viselkednie, mint egy szentnek. Hiszen akadnak olyan nők (leginkább szüzek), akik visszataszítónak tartják, ha egy férfinek sok kapcsolata volt. Ha mindkét fél szexuálisan tapasztalt, akkor magát a nemi életet is egy magasabb szintre juttathatják, elkerülve a kényes és zavarba ejtő helyzeteket, ami a kezdőket jellemzi.

Kontra: A partnernőjüknél kevésbé tapasztalt, vagy éppenséggel szűz férfiak önbizalma csorbát szenvedhet, ha olyan nővel jönnek össze, aki magasabb szintű tapasztalatokkal rendelkezik ilyen téren. Még akkor is, ha nem részletezik ki számszerűen, hogy hány partnere volt a nőnek, jó példája ez annak, hogy a múlt mennyire befolyásolhatja az aktuális kapcsolatot.

A szűz

Pro: Néhány férfi büszke arra, hogy ő az egyetlen férfi, akivel a nő volt valaha is. Valamilyen szinten egy birtoklási ösztön kerül kifejeződésre. Ilyenkor a férfi úgy érzi, hogy eljátszhatja a tanítómestert, és tudat alatt reméli, hogy a nőt a saját igényei szerint ''neveli''.
A másik indok, hogy a férfiak gyakran érzik szükségét annak, hogy ők legyenek a legjobbak az ágyban. Ha a nő még szűz, akkor kevesebb nyomás nehezedik a férfira, hogy ''produkálja'' magát. Hiszen partnernője igaziból nem tudja, hogy milyen a jó szex, lévén nincs összehasonlítási alapja. Így a férfinél a kevesebb is többnek hat.

Kontra: Ami a szüzek ellen szól leginkább, a férfiak nagy sajnálatára, hogy nem adják meg magukat könnyedén akárkinek. Hiszen valószínűleg számtalan lehetőségük lett volna már rá, hogy elveszítsék szüzességüket. Egy szóval sok kitartást igényelnek.
A másik hátrány, ha a nő tapasztalatlan, akkor ebből kifolyólag csalódást is okozhat a férfi számára az ''ügyetlenség''.

Függetlenül a felméréstől, az nem szabad elfelejteni, hogy a szex a legtöbb kapcsolatban a fő alkotóelemek egyike. A nagy Ő megtalálása azt is magában foglalja, hogy azzal a személlyel legyünk, akinek hasonló a szexuális mentalitása, mint a mienk. És ha jó vele lenni, akkor teljesen mindegy, hogy van-e vagy nincs-e szexuális múltja.