Szexuális indulat

Az elmaradt szex, különösen, ha régóta tart a böjt, gyilkos indulatokat szülhet. A szexológus szerint az efféle indulatok valóban elvezethetnek akár a gyilkossághoz is.

'' Az állandó konfliktusok óriási indulatokat válthatnak ki, a gyűlölködés és kegyetlenkedés akár gyilkossághoz is vezethet '' - mondta R. Edit szexuálpszichológus. A szakértő szerint a kóros viselkedés nem korfüggő, ám idősebb korban sokan úgy érzik, már-már lehetetlen a kapcsolatból kilépni. A fiatalok sokkal könnyebben találnak gyógyírt problémáikra: máshol keresik meg a boldogságot.

Amikor elfogy a türelem , akkor a katartikus élmény, azaz a kielégítetlen vágyak valósággal robbannak . A problémák kezelését, a sérelmek orvoslását már a kapcsolat kezdetén célszerű átbeszélni. ''Ha a kezdet kezdetén jól kommunikálják a párok a konfliktusokat, akkor elejét vehetik a későbbi kitöréseknek. Tapasztalatok szerint az akadályok kezelése nem feltétlenül függ az egyén intelligenciájától . Bár az kétségtelen, hogy egy bizonyos társadalmi rétegben a problémákkal küzdők képesek viselkedésükön uralkodni. Vagyis toleránsabban, empatikusabban igyekeznek megoldani nehézségeiket? ? állítja a szexuálpszichológus.

A szexhiánnyal küzdő ember a munkahelyen is feszültebb, indulatosabb , mint mások. Nem érzi jól magát, s így képtelen másokhoz alkalmazkodni. Ő az úgynevezett ''nem jó kolléga''.

A szexuálpszichológus szerint a szex, a szerelem és a boldogság azért is nagyszerű, mert kisimítja a lelkünket, kreatívabbá , sebezhetetlenné tesz . A szeretve vagyok érzése pedig biztonságot ad, valósággal felemel. 

''Volt egy időszak, amikor semmi sem stimmelt otthon. Egymást gyanúsítgattuk, hibáztattuk, amiért nem működött a házaséletünk. A férjem és én is frusztráltak voltunk a helyzettől, de egyikünk sem tette meg az első lépést. A feszültség egyre erősödött, aztán már nem bírtuk. Egyik este üvöltözni kezdtünk, kiordítottuk a sérelmeinket. Kiderült, hogy csak zaklatottak voltunk, hazavittük a munkahelyi stresszt, ezért nem tudtunk kikapcsolni. A szexuális életünk rendbe jött, és azóta megszűnt a gyűlölködés is''

 

Hasonló történeted van? Oszd meg velünk, hogy mások is tanulhassanak belőle!