''Szexnapló''

Volt már úgy, hogy eszedbe jutott valami izgalmas dolog, de aztán sosem jutottál el a megvalósításig? Esetleg olvastál egy-egy jó ötletet, amit szívesen kipróbáltál volna a pároddal, de hazaérve már elszállt az ihlet, vagy valami mindig közbejött? A megoldás: szex-napló.

Nem, nem arra gondolunk, hogy utólag írogass arról, ami megesett - avagy sem. Ennél sokkal hasznosabb dolog, ha előre eltervezed, mi mindent szeretnél, főleg azt, hogy mikor, és előre betervezed a következő, vagy az azutáni hetedbe. Így egészen biztos, hogy lesz időd rákészülni, nem marad el a randi más, fontosabbnak tűnő dolog miatt, és végre belevetheted magad szexuális életed következő fázisába:  kipróbálhatod a régen vágyott dolgokat.

Ha egyedül vagy

Semmi ok a csüggedésre. A szex-napló különösen jó szolgálatot fog tenni, hiszen partner nélkül kissé furán érezzük magunkat, ha pajzán gondolataink támadnak. Használd ezt az időszakot arra, hogy még jobban megismerd a tested, tanulj néhány új dolgot a szexben, mindez nagyon jól jön majd, amikor ismét párosban élvezheted a dolgokat.

Ha előre eltervezed, melyik nap mikor és mit teszel majd, azt jelenti, hogy tudatosan dolgozol rajta, mint amikor a rendszeres testmozgásnak, vagy valami megtanulásának állsz neki. Betervezhetsz például egy-egy pikáns, tanulságos filmet néhány estére , elkülöníthetsz magadnak egy-két órát, amikor csak szex-témájú cikkeket, könyveket olvasol, és menet közben biztosan merítesz ihletet a többi ''időpontra''.

Ha párosan naplóztok

Nagyon izgalmas dolog megosztani az ötletet a kedveseddel. Ha volt olyan elképzelése, amit nem igazán mert előhozni, most egyszerűen megteheti : beírja a szex-naplóba, vagy egyszerűen kap magának ''időpontokat'', amikor meglepetés lesz a program - az ő kívánsága szerint. Biztosan van egy-két olyan dolog, amit különösen örömtelinek vagy izgatónak találtok a múltban, ezeket elevenítsétek fel , és térjetek rá vissza rendszeresen. Megtehetitek például, hogy hetente egy új dolgot kipróbáltok, hogy eldönthessétek, folytatjátok-e.

Vacsorába kevert varázsszerek

Miért ne nyújthatnátok el egy kicsit az ebédidőt? Esetleg valamelyikőtök ellóghat a kötelező céges tréning egyik egységéről, de a barátokkal szervezett buli közepette is akadnak érdekes lehetőségek. . . Ha előre tudjátok, hogyizgalom ígérkezik, mindketten máshogy álltok neki a napnak, és hirtelen a párkapcsolat már nem csak az esti rutin vacsi-tévé-szex kerékvágásában halad.

A lényeg, hogy ne kelljen mindig egymásra várnotok, hogy megfelelő legyen az időzítés , hanem előre gondoskodtok az erre a célra elkülönített időről.
Lesz időd finomságokat vásárolni a gasztronómiai - vagy egyéb - élvezetekhez , nem zavarnak majd az olyan bosszantó dolgok, ha nem borotválkoztál vagy gyantáztál időben, egyikőtök sem hív vendéget pont aznap estére, amikor a másiknak hancúrozni van kedve, és célirányosan készülhettek az önfeledt együttlétekre.