Szexis szövegelés v. csúnya szavak?

Szerelmeskedés közben a szexis szövegelés, a kicsit (vagy nagyon) csúnya szavak fokozzák a vágyakozást és az izgalmat. Persze vannak, akik némán szeretik. . .

Még a rendszeres és teljes nemi életet élő nők is zavarba jönnek, jöhetnek, ha szerelmeskedés közben egyszer csak elhangzanak olyan szavak, amelyeket egyébként ki nem mondanának. Szakértők szerint viszont az erotikus suttogás kifejezetten hasznos a párkapcsolatok erősítésére . Ugyanis a legtöbb férfit izgatja, ha partnernője meg is mondja, hogy mit és hogyan szeretne. Miközben a nőket is izgatja a ''kimondás bűne''. . . Van, aki némán szereti, van, akit kifejezetten zavar a szó. Ha mindketten ebbe a csoportba tartoztok, nincs baj. Nagy tapintatra van viszont szükség akkor, ha egyikőtök beszédes, a másiktok pedig hallgatag . Szexológusok szerint ilyenkor a beszédes partner - legtöbbször a férfi - igényeihez kell igazodni . Merthogy a nők hallgatagságának többnyire a tapasztalatlanság az oka.

Néhány jó tanács:

1. Igyekezzetek jó előre tisztázni, hogy mi az, ami még elfogadható és mi az, ami teljesen idegen tőletek. A szavaknak, mint a szeretkezésben mindennek, a kölcsönös egyetértésen kell alapulnia . Ha a férfi, akár szavakban, akár fantáziálgatásban olyasmit akar, ami elfogadhatatlan, azt tapintatosan tudasd vele. Gyakori hiba, hogy a nő ezt elmulasztja, viszont a dolog zavarja, és ez konfliktushoz vezet. A feleségek szexuális vágyaik és fantáziáik megvallásában gyakran gátlásosabbak, mint házasság előtti kapcsolataikban voltak. Gyerekes családokban magára a szeretkezésre is bonyolultabb alkalmat keríteni, és ez csak szaporíthatja a kommunikációs problémákat. A szülők, sokszor öntudatlanul, egymáshoz is a ?gyerekeken keresztül? kezdenek beszélni (mondd meg a mamának). Ez a kommunikációs forma észrevétlenül rájuk ragad, és könnyen megzavarhatja a nemi életüket

2. A szégyenlős vagy zavarban lévő nő azzal küzdheti le gátlásait, ha előzetesen magában gyakorolja a szexisnek vélt szöveget . Amit nehéz először kimondani, azt e gyakorlás után könnyebb. Fontos, hogy a nő ne a saját neme által kedvelt romantikus könyvek szóhasználatával gondolkodjon, mert azt a férfi nem találja erotikusnak. A mai világban egyáltalában nem szégyen akár egy film segítségével ''felkészülni''. Egy okos feleség nem engedi át könnyen a terepet egy másik, ''gátlástalanabb'' nőnek. A férfiak hamarabb megtanulják a szókimondást, amikor egymás között vannak. Egy modern nőnek sem kell szégyenkeznie, ha jártasságra tesz szert ezen a téren is.

3. Tévedés azt hinni, hogy csupán ''csúnya szavak'' jelentik a szexis beszédet. Egy férfi számára azok nélkül is izgató lehet, ha például felesége a telefonba suttogja: ''alig várom, hogy haza gyere és kigombolhassam az ingedet''. Ez azonnal mozgásba hozza a fantáziáját, hiszen a szöveg és a közlési stílus önmagában is ígéretes. Ugyancsak megfelel a férfi fantáziának, ha akár ő, akár a nő felvázol egy különösen szexis jelenetet, izgalmas körülményeket .

4. Sok nőt zavarja, hogy ha már elmeséli fantáziáját, akkor azt meg is kell(ene) valósítani. Pedig ez rendszerint csak a képzelet játéka, ami önmagában akkor sem veszélyes, ha ''vad''. Mert egy dolog szeretkezés közben a férfi fülébe suttogni, és egészen más ki is próbálni, amit nagy valószínűséggel ő sem akarna. Nem kell mindent szó szerint venni az ágyban sem. . .