Szerelmi ritmus

Reggel vagy este, nyáron vagy télen, evés után vagy alvás helyett ? Korántsem mindegy nemi vágy szempontjából. Az ágyban aztán tényleg kettőn áll (vagy bukik) a vásár. No, de hogyan egyeztetheted össze vágyadat a párodéval?

Biztos te is észrevetted már, hogy szexuális vágyad nincs mindig összhangban a kedvesedével. Ezért elsősorban a hormonok és az idegrendszer felelős . A mindennapos rohanásban - a biológiai óra szempontjából - nem mindig illeszkednek a szerelmes pillanatok. Ha egy picit jobban figyelsz hamar rájössz melyek azok az időszakok, amikor a legérzékenyebb és a legfogékonyabb vagy a szexre.

A kedv hiánya

De az is igaz, hogy ha párodat folyamatosan elutasítod , ha sosem akkor van kedved a szeretkezéshez, amikor neki, az a vágy hiányáról árulkodik, tehát a párkapcsolat alapjaival van probléma . A férfi rendszerint hátfájásra, a nő migrénre panaszkodik menekülésképpen. Ezt a vágytalanságot a férfi visszafordíthatatlannak érzi, míg a nő csupán átmeneti állapotnak tartja az esetek többségében.

A vágy ideje mindenkinél más , de akadnak azért támpontok. Sokan a reggeli órákra, az álom és ébrenlét határára esküsznek. Mások szerint ebéd után vagy kora este (amikor a szervezet szerotoninszintje a legmagasabb) a jó, sőt a legjobb. Esetleg egy sejtelmes esti időpont, amikor az ágy menedéke, a sötétség csábít. Próbálkozz bátran, tapasztalj!

Figyeld meg, hogy mikor vágysz leginkább a szexre, és tudasd a pároddal is . Mi lehetne izgalmasabb, mint egy titkait feltáró nő? Fogadd el azt is, hogy társadnak úgyszintén megvan a maga ritmusa. Sőt, lehet olyan pillanat, amikor nem ''azon'' jár az esze. Ne félj a visszautasítástól, nem baj, ha szép lassan lépegetsz a tanulás útján! Vezesd a párodat is, amikor vágyakozol. És engedd, hogy ő vezessen, amikor benne ébred a vágy.

Azért sok múlik a hangulaton . Tessék forró fürdőt venni, tüzes vacsorát készíteni, gyertyát gyújtani a lakás több pontján, hogy melegség járja át a testet és a levegőt. Kövesd ösztöneidet! A szerelemnek nem is kell több egy puha, meleg fészeknél!