Szakíts elegánsan!

1. Ne húzzátok a végletekig
Ha vége van, akkor vége van. Sem magadnak, sem a párodnak nem teszel szívességet azzal, ha halogatod az elkerülhetetlent. Inkább előbb, mint utóbb.
 

2. Légy őszinte
A leggyakoribb, amit ilyenkor mondani szoktak: ''Velem van a baj, nem veled''. Lehet, hogy így könnyebb, de csak akkor tudsz igazán segíteni ennek a másiknak, ha teljesen őszinte vagy vele, és segítesz neki megérteni, hogy miért is szakítasz vele.
 

3. Ne kezdj közben másik kapcsolatot
A legrosszabb amit tehetsz, az, hogy valaki mással találkozgatsz, mielőtt még elmondanád az előzőnek, hogy vége van. Ráadásul a jövőbeli partnerednek mindig ott fog majd motoszkálni a fejében a kétség: vajon vele is ezt fogod csinálni?
 

4. Lehetnénk barátok?
Ne várd el, hogy a másik a barátod legyen a szakítás után. Még ha barátok is voltatok, mielőtt intimebb lett a viszonyotok, a barátságotok soha többé nem lesz már a régi.
 

5. Hagyd, hogy ő is elmondja, amit akar
Ne várd azt, hogy majd megmondod neki a magadét, és ennyivel el is lesz intézve, főleg akkor, ha a szakítás váratlanul jött. Kérdései lesznek, próbál majd meggyőzni. Hagyd, hogy ő is elmondja a véleményét, ez neked is esélyt ad arra, hogy részletesen kifejtsd neki, miért akarod abbahagyni a kapcsolatot. Gondolj arra, hogy éreznéd magad, ha téged hagyna el ő - neked is lennének kérdéseid.
 

6. Ne nyilvános helyen szakíts
Még ha nem is kedveled a másikat, a legrosszabb, amit tehetsz, az, hogy nyilvános helyen adod ki az útját. Ez a lehető legnagyobb megaláztatás neki.
 

7. Írd le, amit érzel
Nagyon nehéz tud lenni az, amikor szemtől szemben szakítasz. Írj egy levelet, amiben elmagyarázod, hogy miért akarsz szakítani. De személyesen add oda neki, és maradj vele, hogy beszélhess vele, miután elolvasta.
 

8. Ne érezd magad bűnösnek
Gyakran előfordul, hogy bűntudatot ébreszt bennünk az, akivel szakítani akarunk, és ezért vele maradunk, és csak még jobban megutáljuk. Ha ki akarsz szállni, akkor nem számít, mennyit könyörög, mennyire erősködik, hogy meg fog változni, mennyire az orrod alá dörgöli, hogy milyen sokat megtett érted, ragaszkodj a döntésedhez, mielőtt a dolgok még rosszabbra fordulnának.
 

9. Ne provokálj veszekedést
Ha veszekedést provokálsz, azzal csak azt éred el, hogy a másiknak bűntudata lesz, mert azt fogja hinni, hogy az ő hibája miatt lett vége a kapcsolatotoknak. Térj egyből a lényegre, és ne okozz neki nagyobb szenvedést, mint amennyi feltétlenül szükséges.
 

10. Úgy csináld, ahogy te is elvárnád másoktól, ha veled szakítanának
Szörnyű érzés, ha az embert elhagyják, úgyhogy gondolkozz el azon, te mit szeretnél, hogyan hagyjon ott valaki. Azt tedd másokkal, amit te is elvársz tőlük.