Parfümhatás

A parfümök tudatalatti vágyakat, érzéseket válthatnak ki bennünk és partnerünkben. Amikor illatosítjuk magunkat, sikerre vihetjük üzleti tárgyalásunkat, megnyugodhatunk a nehéz vizsgán, kellemes érzéseket válthatunk ki munkahelyünkön, amellett, hogy segítenek csábítani, felkorbácsolják szexuális vágyainkat. Parfümhatás és az idegek

A parfümök tudatalatti vágyakat, érzéseket válthatnak ki bennünk és partnerünkben. Amikor illatosítjuk magunkat, sikerre vihetjük üzleti tárgyalásunkat, megnyugodhatunk a nehéz vizsgán, kellemes érzéseket válthatunk ki munkahelyünkön, amellett, hogy segítenek csábítani, felkorbácsolják szexuális vágyainkat.

Parfümhatás és az idegek Orrunk érző idegei az agyban olyan idegi folyamatokat generálnak, melyek felébresztik érzelmeinket, szeretetünket, szerelmünket, szimpátiánkat vagy éppen unszimpátiánkat, biztonságérzetünket, testi közelségre való vágyunkat, szexuális késztetéseinket, emlékeinket, ösztöneinket.

Feltetted már magadnak a kérdést, hogy miért van ez?

Az ember illatízlése, parfümökhöz való hozzáállása a gyermekkortól kezdődően alakul ki. Tudattalanul is megmaradnak benne a szimpatikus illatok, szagemlékek, s ezeket keresi a későbbiekben is. Nehéz azoknak, akik genetikai vagy fiziológiai orrvakságban szenvednek, vagyis nincs illatélményük. A parfümök mindenkiben más érzéseket szabadítanak fel. Használhatjuk fegyverként, elérhetjük vele, hogy szimpatikusak legyünk másoknak. Testillatunk nagyrészt nem tudatosul, de szaglóközelben kitapogatják ösztöneink a másikét. Parfümök használatával megváltoztathatjuk az alaphangulatunkat, de akár a közelünkben lévőkét is - és ez még csak nem is tudatosodik bennük.

Mikor, mit, hogyan?

Nehéz vizsgákon például energilázó, relaxáló hatást érhetünk el a Lanc?´me kevesek által ismert, extrém magas minőségű aromaillataival. Élénkítő, az intellektusra és a pszichikumra egyaránt jótékonyan ható az Aromatonic egy rózsás teaillat, mindamellett diszkrét és vonzó. Éjszakára attól függően mást és mást ajánlok, ki mivel tölti az idejét.

- Aki a szexet jelöli meg, annak csábító fegyvert javaslok, akár az arroganciáig, agresszivitásig erotikus vágyat kifejező illatot - pl. Gucci Rush.

- A szolídabb csábításra készülőknek hajlékonyabb, kerekebb, de az egyéniséget tükröző vágykeltő illatokat javaslok: Ted Lapidus Woman, Lanc?´me Miracle, Boucheron Initial.

- Üzleti tárgyaláshoz a fiataloknak a nagyvilági, trendi vodka-narancs hűvösségét sugárzó Donna Karan New York-ot, kosztümös megjelenésű harminc-negyvenesekenek Channel Allure-t, vagy Elizabeth Arden 5thAvenue-t. Ezek karakteresek, felsőbbrendűek, diplomatikusak, és finoman, de rákényszerítik viselőjük akaratát a környezetre, és ami szintén fontos - kitűnnek a tömegből.

- Hétköznapi kellemes érzéshez, munkahelyre, iskolába az egyszerű, tiszta, zöld, citrus vagy virágillatokat, Marc'O'Polo - Pure Morning-ot, Elizabeth Arden Green Tea-t, Calvin Klein Truth-ot javaslom, de persze egyre másra érkeznek az újabb és újabb illatok. Több száz parfüm van jelenleg forgalomban, s minden évben néhány száz új típus jelenik meg a világpiacon, ezekből azonban csak kevés jut el hozzánk, és kevés bizonyul tartós márkának.

Parfümtanácsadás

A személyre szabott parfümtanácsadás pszichológushoz hasonlítható szerepkör. A szakember analizálja és megismeri a jelentkező személy illatízlését és összeállítja "parfümgarderobe"-ját, minden alkalomra külön-külön. Kezdeti puhatolózás során megfigyeli a haja, szeme színét, bőrét, megkérdezi, melyik a kedvenc évszaka, virága, melyek a szimpatikus illatok, melyek taszítják. Kipuhatolja egyéniségüket, megtudja milyen célra keresik az illatot. Próbálgatja az illatokat a fejében, odavisz néhányat és együtt találják ki a szóba jöhetőket. A kiválasztott parfümöknek két feladatnak kell megfelelniük. Tetsszen az illetőnek önmagán és másokra is legyen pozitív hatása.