Az orgazmus új titkai

A vágyott és titokzatos orgazmus elérésének módjáról sokan értekeznek. Kutatók és szeretők keresik az élvezet tuti módszerét, amely a lehető legközelebb hozza egymáshoz a partnereket. Most ezeket vesszük sorra.

A szeretkezéssel kapcsolatos titkokat, a test és a vágy forrását sokan kutatják, és még többen magyarázzák. Hiszen a szex nem "csak" a legősibb és legtökéletesebb élvezet forrása, számos "mellékhatása" is van. Azt már mindnyájan tudjuk, hogy eltünteti a pattanásokat, széppé, simává, egyenletessé teszi a bőrt. Hogy kiegyensúlyozottá varázsolja lelkünket, helyreállítja - bár néha csak átmenetileg - belső harmóniánkat , kibékít a világgal, elviselhetővé teszi a mindennapokat. Én már csak tudom, higgy Nekem.

Bőr, súly, vitalitás

Tudósko már arra is rájöttek, hogy az oxitocin nevű hormon - a kéjhormon - amely közvetlenül az orgazmus előtt kerül a vérbe okozza azt, hogy szeretkezés után egyszerre nyugodtnak érezzük magunkat, ugyanakkor tele vagyunk energiával, gondolataink letisztulnak, a nagy problémák egyszerűvé válnak.

Felfedezték továbbá, hogy a szex stimulálja az immunrendszert , vagyis rendszeres szeretkezés hatására kevésbé leszünk védtelenek a járványokkal vagy egy egyszerű megfázással szemben. A lassú, mély csókok alacsonyan tartják a vérnyomást és a koleszterinszintet , serkentik az antitestek termelődését, amely segít a fertőzés elleni harcban.

De hogy mitől lesz még szebb és jobb? Apróságokra kell figyelnünk csupán.

Versenyszellem

Szeretkezés előtt jót tesz a sport. Felpörgeti a vérnyomást, a keringést - feldobja testünket, ez pedig magával húzza a lélek hangulatát is. Egy tanulmány szerint a szex előtti sport, illetve mozgás 24% fokozza az élvezeteket.

Forróság

Szintén fokozhatja az élvezetet egy forró fürdő szeretkezés előtt. Ha viszont "kevés" az idő, szakemberek szerint az is jó, csupán a nemi szervek környékét éri a forró víz. A meleg hatására vér áramlik ezekre a területekre, amely fokozza az érzékenységet .

Erotikus esti mesék

Írj vagy gondolj ki egy erotikus történetet, amelynek főszereplői Te és partnered lesztek. Majd kérd meg, hogy olvassa fel hangosan, és valósítsa is meg a történetben leírtakat . Legközelebb pedig játszd el Te az ő történetét.

Egy korty, egy falat

A szerelem ősi receptje szerint nincs jobb fokozó, mint egy kis sáfránnyal fűszerezett meleg tej . De afrodiziákumként tartják számon a szegfűszeget is, amelyet már a régi kínaiak is rágták, hogy erotikus kalandjaik során nagyobb legyen az élvezet. Serkenti a vágyat a gyömbér, a kakukkfű, a bors, a fahéj és a bazsalikom is, továbbá a ginszenggyökér , valamint az osztriga , ez utóbbi sok szeretőt tett már "naggyá", mert a tesztoszterontermelés egyik fontos hajtóanyagát, a cinket tartalmaz.

Érdekes, hogy az egyik legősibb és legkedveltebb csemege a méz , amelynek a történelem folyamán mindig különleges táp- és gyógyerőt tulajdonítottak, mint szerelmi bájitalnak.

Az ideális pillanat

A ciklus első két napján magasabb a női tesztoszteron szint, vagyis szárnyal a libidó -a női test ultraérzékeny. Ilyenkor a legintenzívebb az orgazmus, amelyet ilyenkor a legkönnyebb elérni.

Quickie

A quickie gyors, szenvedélyes, spontán és gátlástalan. Nem az érzelem számít, hanem a testi vágy. A quickie közben mindent szabad. Ruhát tépni, malacságokat suttogni, a másikat leteperni. A férfi ilyenkor uralkodik a nőn, és ez az érzés számára különösen izgalmassá teszi az aktust.  A quickie-ben nincs hazugság vagy képmutatás. Bárhol megtörténhet: vonatfülkében, autóban, liftben, munkahelyen, konyhaasztalon. Sietős, erotikus, egyszeri, őszinte és megismételhetetlen.

..de erről már bővebben írtam az Egy gyors szeretkezés c. cikkben.

Új ritmusban

Fokozhatja az élvezetet, ha változtatunk a szeretkezés ritmusán , illetve pózán. Ha mindig megszokott ritmusban és helyzetben szeretkezünk az könnyen válik unalmassá, ami ugyebár az erotika gyilkosa.

A helyzet intim, ennél közelebb már nem nagyon kerülhetünk egymáshoz, ezért nem kell szégyellősnek, gátlásosnak lenni . Lehet bátran játszani, kísérletezni helyzetekkel, testtartásokkal.