Ölelj úgy, mint rég

Hosszú, meghitt kapcsolat, boldogságban együtt töltött évek idillje - álom, álom, édes álom. Ahogy telnek az évek, egyre inkább elérhetetlen. Sok nő panaszkodik: élete párjában egy idő után kezd kihunyni az érdeklődés.

Ezeregy együtt töltött éjszaka, ugyanabban az ágyban - és egyre kevesebb ágyjelenet. Röviden összefoglalva: a régen oly forróvérű férfi erejéből esténként jobbára már csak egy-egy jó éjszakát puszira futja . A szex vasárnapi foglalatossággá válik, de akkor sem a régi: rutinosan végrehajtott, gyors munkának számít.

Változtass

Legelőször is azzal kell tisztában lenni, hogy a szexuális izgalomért azon anyagok felelősek, amelyeket az imádott megpillantása keltette izgalom hatására kezd el termelni az agy. Magától értetődő, ahogy telnek-múlnak az évek, ha az imádat nem is, de a pillantás varázsa egyre inkább csökken, így az előbb említett anyagok is kisebb mennyiségben termelődnek. Végül az is előfordulhat, hogy a szeretkezést már nem is annyira a vágy, mint inkább a rutin váltja ki.

Jó hír viszont, hogy a régi izgalmak újraéleszthetők, a kedves érdeklődése is felkelthető. Biztos recept ugyan nincs, ám akad néhány hatékony stratégiai tanács.

Társak vagyunk, nem társtulajdonosok

Miközben a hétköznapok zűrzavarában loholunk, dolgozunk, intézzük a napi teendőket, öntudatlanul is előbbre soroljuk a kötelezettségeket, mint a szerelmet. A hajtás mellett a kedveshez fűződő viszony is megannyi különböző szerepet kíván: jó barát, ügyintéző, házastárs, anya . Utóbbiak elnyomják azt, ami kapcsolat lényege: a szeretői létet.

Ne hagyjuk, hogy életünk egyfajta házastársi kft.-vé alakuljon át, amelyben az egykor a szerelmükkel betelni nem tudók ma már csak társtulajdonosok.

Nőnek maradni

Nagy hiba, ha egy nő csak a hódítás idejére tartogatja nőiességét, a kapcsolat elején hetente jár fodrászhoz, kozmetikushoz, gyakran vásárol új, csinosabbnál csinosabb ruhákat. Aztán, ha már biztos a dolog, egyre kevesebbet törődik küllemével, viselkedésével .

Ne fogd fel a nőiességet kényszerű szerepnek, elvégre ez az egyik (ha nem a) legjellemzőbb tulajdonságod. Viselkedj eszerint! Ne kezdj el jobban szeretni a kényelmes ruhákat a szépeknél . Mi férfiak könnyen elkedvetlenedünk, ha életünk párja a régi ragyogás helyett újabban mindig agyonmosott pulcsikban, bő nadrágokban bújik mellénk.

Meghitten élünk és nem megszokásban

Egy kapcsolat romantikáját - főleg a kezdetekkor - nagyrészt a másik ismeretlensége, kiszámíthatatlansága adja. Ez persze idővel elmúlik, átadja helyét a jóleső érzésnek: hogy a szerelmesek mindent tudnak egymásról.

Ne hagyjuk viszont, hogy a meghittség átcsapjon a megszokás unalmába. Nem árt, ha időnként váratlan dolgokat produkálunk, ha olykor nem várt módon cselekszünk. A másik úgy érzi majd, hogy még nem ismer teljesen, és újra felébred benne a hódítási vágy izgalma . Ismét meg akarja szerezni azt, amiről korábban azt hitte, hogy az övé.