Légy bátor! Ismerkedj!

Nem minden magányos embernek sikerül bárokban, szórakozóhelyeken, iskolában vagy munkahelyen megtalálni a vágyott álompárt. Egyre szaporodik azoknak a száma, akik az interneten való ismerkedésben is csalódtak. Nem marad más hátra, mint újabb színtereket és módszereket találni a kapcsolatteremtésre. Íme néhány fura, ám annál hatahatósabb megoldás.

Előfordulhat, hogy hiába várod az ismeretlen, ám felettébb rokonszenves nő/férfi közeledését, pedig már jó ideje szemeztek. Talán mindkettőtökből hiányzik a bátorság. Erőt kell hát meríteni.

Bemelegítés ­ tévé előtt

Nézz meg a tévében pár sportközvetítést, olyat, amelyben extrémsportok szerepelnek. Aztán ámulj-bámulj, hogy mennyi embernek van bátorsága kamikáze-mutatványokat, halálugrásokat végezni, őrülten száguldozni. Akkor pont neked miért kéne meghátrálnod a gondolattól, hogy megszólíts egy idegent? A különleges sportolók példáján okulva próbáld ki az extrém ismerkedést! Bármilyen bátor cselekedet átsegíthet a nehezén, a többi pedig már megy magától is.

Alapozás ­ névjegykártyával

Készíttess vagy csinálj "Hívj fel" kártyát. Hasonló a névkártyához, azzal a különbséggel, hogy fénykép és még néhány fontos kiegészítő információ is szerepelhet rajta. Legfontosabb a felhívás, miszerint szívesen kötnél ismeretséget egy a tiédhez hasonló érdeklődésű férfival. Legjobb, ha telefonszámod mellett e-mail-címedet is feltünteted. A szégyenlősebbek így bátrabban léphetnek kapcsolatba veled. Adj a kártyából barátaidnak, és kérd meg őket, hogy diszkréten, de terjesszék.Előfordulhat az is, hogy sokan furcsának találják az áttételes randevúszervezést, és felteszik a kérdést: miért nem magad intézed az ügyeid. A furcsálkodók azonban csak silány fantáziájukról állítanak ki bizonyítványt. Ne hagyd magad!

Edzés ­ a nappaliban

Hívj meg 10-12 egyedülálló embert egy partira, amelyre mindenki hoz valami finomságot. A buli lényege, hogy egyedül senki sem ehet, sőt: mindenkinek meg kell etetnie valakit az általa hozott ételből.Nem fogod elhinni, hogy komoly emberek milyen gyorsan alakulnak át viháncoló, ujjukat nyalogató ínyenc gyerekké. Fontos, hogy mindenki éhgyomorra érkezzen, mert annál gyorsabban hangzik el az ismerkedést bevezető mondat: "Mivel etethetlek meg?"Ezen ismerkedési mód előnye, hogy azonnal közeli kontaktust teremt a két fél között. Egészen biztos, hogy a házigazda sem marad hoppon. Ő választhatja ki a legszimpatikusabb férfit, hogy segítsen eltakarítani az ételmaradékokat az asztalról, a földről és a fotelról, nem beszélve a közös mosogatás különös romantikájáról.

Mérkőzés ­ a barkácsáruházban

Figyeld meg, hogy az építési-, műszaki- vagy barkácsáruházakban mennyivel jobb a férfi-nő arány, mint másutt. Az építőanyagok és szerszámok mekkája kitűnő helyszín az ismerkedésre. A szerszámok, a csavarok és egyéb kütyük rendeltetése megannyi ártatlan kérdést szül, és a férfiak roppant szívesen sietnek a tudatlan nő segítségére. Talán még olyan is akad közöttük, aki tanácsadást is vállal, hogyan fesd ki új lakásod, vagy hogy milyen polcot vegyél az előszobába.A kevésbé bátrak segédanyagokat is vihetnek magukkal. Bármilyen eltörött, meghibásodott tárgy maradványa elég arra, hogy gyümölcsöző párbeszéd induljon.

Levezetés ­ a buszmegállóban

Sok történet szól arról, hogy már éppen kialakult valami a férfi és a nő között, amikor egyiküknek le kellett szállnia a villamosról, a vonatról vagy a buszról. Így aztán csak a kellemes szemezés emléke maradt. Ennek elkerülésére szolgál a megállóban elhelyezett hirdetés. ''Keresem azt a férfit, aki. . .'' A szöveg további része utalhat a találkozásuk időpontjára, a férfi külsejére stb. Lehet, hogy kicsit meredek módszer, és nem is biztos, hogy bejön. Mindenesetre legalább elgondolkozhatsz, miért nem voltál gyorsabb és bátrabb, amikor kellett volna. A tanulság: ne habozz elkérni egy férfi telefonszámát, ha erre ellenállhatatlan vágyat érzel.

Meglepetés ­ a kedves mamával

Sokan félénkek, ezért a mamájuk ad fel házassági hirdetést, vagy keres helyettük partnert. A legtöbb ember mégis ódzkodik ettől, mert a mama szempontjai ­ a férfinak legyen jó egzisztenciája, és csak semmi rockzenész, kislányom ­ nem mindig azonosak az övéivel. De még így is előfordulhat, hogy egy nem egészen a saját szájíz szerint megfogalmazott hirdetés jó eredménnyel jár. Ne írj le azonnal mindenkit, aki a mama hirdetésére jelentkezett. Bízz a vakszerencsében, a meglepetésben. Az tiédtől teljesen más igényeket megfogalmazó hirdetés révén olyan férfira lelhetsz, akivel egyébként nem találkoznál össze. Hátha valami jó sül ki belőle!

És végül: Enyém a pálya

Az eredménytelenség sem egyértelmű kudarc. Ha hiszed, ha nem. Bármilyen ötlet, ami kimozdít a kényelmedből, és arra késztet, hogy aktív szerepet vállalj a magánélet terén, növeli az önbizalmad, elvezethet ahhoz a felismeréshez, hogy igenis vannak helyek és alkalmak az ismerkedésre. Gondoljon arra, mennyivel mulatságosabb a labdát kergetni a pályán ­ még ha kockázatokkal is jár ­, mint a partvonalról szemlélni az eseményeket.

 

Ötleteid vannak? Oszd meg velünk! Talán valakinek épp így jön össze valami! :)