Kérdések és válaszok az első alkalomról

Az első közösülés ugyanolyan jelentőségű-e a fiúk és a lányok számára?

Ha az első kapcsolat kifejezetten fiatal korban létesül, a két főszereplő a történéseket hasonlóképpen fogja fel. Az esetek túlnyomó többségében a fiú eljut az orgazmusig, ugyanakkor ez messze nem igaz a fiatal nő esetében, aki első extázisát később, lehet hogy csak évek múltán fogja átélni. Egyébként, a nemi aktus során, hosszú távon a nő többet vállal, mint a férfi. Utóbbi, közvetlenül az aktus előtt sokkal jobban aggódik pillanatnyi teljesítményéért.

Milyen esetben félnek az fiúk az első nemi aktustól?

Főleg két esetben, egyik, amikor a barátaikkal beszélgetve arra gondolnak, hogy hím­vesszőjük nem megfelelő méretű, vagy a maszturbálási idejük túl rövid vagy éppen túl hosszú. A másik, amikor nem teljesen érzik otthon magukat a női anatómia terén, a szexualitással foglalkozó könyvek aprólékos áttanulmányozása ellenére sem. A szexuális tapasztalattal nem rendelkező fiúk aggodalma, a magukat nagyon tapasztaltnak ítélő társaik szerint nevetséges. A lényeg néhány szóban foglalható össze: hol van a csikló?

Hol van tehát a csikló?

Ez egyáltalán nem értelmetlen kérdés, hiszen egyrészt a csikló az a szerv, amely a női szexualitás kapujának kulcsa, másrészt azért, mert egészen kisméretű és furcsa­ mód sokkal messzebb helyezkedik el a vagina nyílásától, mint gondolnánk. Ha össze akarjuk hasonlítani a férfit és a nőt, s ha figyelembe vesszük, hogy a csikló a hímvessző megfelelője, elmondhatjuk, hogy annak a magasságában van, a hüvelybemenet pedig a herezacskó szintjében található, azaz sokkal hátrább, a csikló mögött. De ha a fiatalember nem találná meg azonnal nem kell aggódnia: aki kiválasztotta őt, meg tudja mutatni neki, hogy hol van.

Mi történik, amikor egy lány elveszíti a szüzességét? Fáj-e olyankor?

A szűzhártya (hymen) egy kis rugalmas hártya, amely részben zárja a hüvely nyílását. Általában gyűrű alakú, nyílással a közepén. A hímvessző behatolásakor ez a hártya megrepedhet egy vagy több helyen, amely egy kis vérzéssel jár. A szűzhártya átszakadását, ha nem teljesen érzéketlen, csak enyhe fájdalom kíséri. Ami a fiatal lánynak fájdalmat okoz, az a hímvessző erőltetett bevezetése. Ha a partnere gyengéd, ha az előjáték elég hosszan tartó, és ebből eredően a hüvelynyílás megfelelően nedves, a hímvessző bevezetése gyakorlatilag fájdalommentesen történhet. Más szóval, minél nagyobb gyengédséggel és türelemmel közeledik partneréhez a fiú, annál kellemesebb lesz első közösülésük. A rutintalanságot ügyetlenség kísérheti, de a szerelmesek együttműködése többé-kevésbé rövid idő alatt ki fogja ezt küszöbölni.

Igaz-e, hogy a fiatal lány szűz maradhat több aktus után is?

Igen, néha a szűzhártya annyira rugalmas, hogy a hímvessző bevezetése ellenére sem szakad át. A vérzés egyáltalán nem törvényszerű.

Miért fájdalmasak néha az első közösülések a partner elővigyázatossága ellenére?

Vagy szűzhártya-rendellenesség, vagy a partnerek tapasztalatlansága, tudatlansága miatt. A szűzhártya valóban lehet rostos szerkezetű, egy szűk nyílással, ami miatt minden egyes alkalommal a behatolási kísérlet kínzó fájdalmat okoz. Egy hídszerű "hús" is lezárhatja a hüvelynyílást. A nőgyógyász, akihez ilyenkor fordulni szükséges, könnyedén kiszűri ezt a rendellenességet. Nem kell mást tennie, mint apró vágásokkal körben bemetszeni a hymenális gyűrűt, ezzel lehetővé téve a normális közösülést. Egy ennél is egyszerűbb műfogás: spekulumot vezetnek a hüvelybe, majd szétnyitás után hirtelen kihúzva, berepesztik a szűzhártyát. Nagyon ritkán válik szükségessé, hogy altatás­ban kelljen átvágni a szűzhártya gyeplőszerű elváltozását, mely elzárja a hüvelybemenetet. A második ok a hüvely ferde helyzetéből fakad, mely fel- és hátrafelé is terjed. Ha a két szerelmes fekvő helyzetben van és a férfi a hímvesszőjét a hasfallal párhuzamosan próbálja bevezetni, vagy fordítva, ha a fiatal nő egy rossz mozdulattal szeméremtestét hátrafelé mozdítja, a behatolás rendkívül nehézzé válik. Léteznek olyan párok, akik többévi együttlét után sem képesek elérni, hogy a hímvessző a hüvely teljes hosszában behatoljon. Érthető tehát hogy ez a művelet problémát okoz annak, aki először próbálkozik vele.

Szüzesség elvesztésekor mennyire szoktak a lányok vérezni?

Ez nagyon változó, előfordul, hogy valaki egyáltalán nem vérzik. Ez a szűzhártya ''típusától'' ill. a behatolástól is függ. Rendszerint néhány cseppnyi pecsételő vérzés fordul elő az aktus alatt illetve az aktust követően.

Ez csupán néhány a tengernyi kérdés közül, amik megfordulnak a ''nagy alkalom'' előtt az ember fejében. . .

Ha kérésed van itt felteheted . . . válaszolunk!

Tags:
bell16 képe
Mindig ennyire fáj?

Sziasztok!

A barátommal úgy döntöttünk, hogy magasabb szintre emeljük a kapcsolatunkat. Én még szűz voltam ő már nem. Kibírhatatlanul fájt amikor behatolt. Miért volt? Pedig hosszú előjáték volt, és nem is sietettet, sokszor kérdezte hogy biztos akarom e. Elég rosszul éreztem magam, hogy nem tudjuk élvezni miattam vagyis a fájdalmam miatt. Mit tegyek? Ezen kívül nem véreztem, lehetséges hogy nem szakad át a szűzhártyám? Minden közösülés ennyire fog fájni?

bell16 írta - szo, 2010-06-19 12:29
törpilla képe
Mit tehetünk akkor ha a lány nem megy el?

Sziasztok
Az volna a kérdésem hogy mi van olyankor hogy ha a lány nem megy el az első orgazmusban??? Talán mindíg így lessz? Nem fogom soha élvezni a sexet???
ÜdvRozy:)

törpilla írta - v, 2008-09-28 21:40
Szexiskola képe
Orgazmus Reply

Rozy!

Ne aggódj! A hiba nem benned van.
Lehet partnert kellene váltanod és keresned egy olyat, aki figyel rád.

Amennyiben nem szeretnél váltani, akkor javaslom a

Hogyan elégítsünk ki egy nőt orálisan

c. könyvet a partnerednek.

Ha ez meg van, akkor próbálj meg odafigyelni az orgazmusodra. Zárj ki minden zavaró tényezőt.

Nyugalom. Menni fog!

Szexiskola írta - szo, 2008-10-11 21:04
ancsika1006 képe
Mit kell tenni olyankor, ha

Mit kell tenni olyankor, ha a lány fél attól, hogy a partnerének nem tetszik a teste?

ancsika1006 írta - szo, 2008-07-05 20:06
Szexiskola képe
Mit kell tenni..

Ancsika,

Ne féljen a lány, hisz a partnerének Ő a legszebb!!!
..ha még sem voltam elég meggyőző, akkor kapcsoljátok le a villanyt! Úgy feloldódnak a gátlások és csak egymásra figyeltek majd.

Szexiskola írta - v, 2008-07-06 17:56