Jó fiúk, rosszfiúk

A "jó fiú-rosszfiú" témakör már régóta parázs viták tárgya. Azonban a "jó fiú" fogalmát rendszeresen félreértik. Az a közhiedelem, hogy az udvariasság, barátságosság, gyengédség, romantika stb. az amiről a jó fiúság szól, szóval kerülendő. A "rosszfiú" pedig az, aki összejön a csajjal, amíg a "jó fiú"' odakint vár az utcán szakadó esőben virágokkal a kezében .... és csak vár .... és csak vár..

Persze ez nem azt jelenti, hogy a nők a durvaságot választják az udvariassággal, illetve a tapintatlanságot az előzékenységgel szemben. Minden világossá válik, ha megszemlélünk egy fontos, általában feledésbe merülő, tényezőt, hogy mitől is kerülnek ki a "rosszfiúk" győztesen a "jó fiúkkal" szemben, amikor ilyen vetélkedésre kerül sor. Ez a tényező pedig a szexualitás - a "rosszfiúk" nem félnek kimutatni, hogy ők szexre vágynak - hiszen emberek - míg a "jó fiúknak" a szexualitásuk elrejtése éppen úgy része a hódítási tervüknek, mint ahogy a barátságosság, az udvariasság és maga az udvarlás.

A "jó fiúk" sokszor nem férfiasak, mert félnek, hogy a nő megijed, ha kifejezik a szexualitásukat. Ennek pedig az a vége, hogy hamar belekerülnek az LCSB ('Legyünk Csak Barátok') zónába.