Fedezd fel a tested!

A fiatalok többsége a maszturbáció során, még az első valódi együttlétek előtt felfedezi testének különösen érzékeny pontjait. A későbbi szexuális élet szempontjából fontos is, hogy megismerjék testük titkait.

Az erogén zónák a test azon részei, amelyek simogatásával, csókolásával szexuális izgalmat lehet ébreszteni. Tulajdonképpen a test bármely területe lehet érzékeny szexuális értelemben , hiszen nem vagyunk egyformák. Mindenki másképp szereti, ha megérintik. Azonban mindkét nemnél vannak speciális területek, amelyek ingerlése fokozott izgalmat, gyönyört okoz.

A férfiak leghatározottabb, legkönnyebben ingerelhető erogén zónája a hímvessző, pontosabban a rengeteg ideggel behálózott, igen érzékeny makk és a hímvessző húgycső felöli oldala. Az erogén zónák a szomszédos területekre is kiterjednek: a herezacskó bőrére, a herezacskótól a végbélnyílásig terjedő gátra, a combok belső felszínére, (férfiaknál ritkábban) a mellbimbókra is.

A nők elsődleges erogén zónái, amelyek ingerlése önmagában is képes orgazmust kiváltani: a szeméremtest és a gát környéki területek. Ezek a területek speciális, tapintásra érzékeny testecskéket rejtenek, amelyek impulzusaikat közvetlenül a gerincvelői szexuális centrumnak adják le. A legismertebb ilyen zóna a csikló.

A csikló egyébként nagyon érzékeny ''műszer'', ha közvetlen izgatásakor nem elég nedves, az érintés kellemetlenül érzékeny, fájdalmas is lehet.

Élettanilag máig nem egyértelműen bizonyított, hogy a G-pont létezik, mégis könyvtárnyi az irodalma. A legtöbb vélemény szerint egy mindössze babszemnyi izompárnácska, a hüvelybemenettől nagyjából négy cm-re, a hüvely elülső-belső fala mögött. Kimutatták, hogy e terület tartós ingerlése rendkívül kéjes, mély orgazmushoz vezet.

Erotika

Az örömszerzés nem szűkíthető le orvosi-élettani magyarázatokra. A szerelem és a szerelmeskedés lényege, hogy a természetes és a spontán ösztönök keverednek a képzeletünk és egyéni érzékenységünk diktálta lelki tevékenységekkel . A nemiséget tápláló magatartásformáink nem állnak távol az állatok ösztöneitől, a szembetűnő különbség: az ember szexuális fantáziája.

Az agy részvétele is szükséges ugyanis ahhoz, hogy fellobbanjon a vágy, az izgalom. Az erotika egyet jelent a szerelem intimitásával. A vágy elválaszthatatlan a fantáziától: utóbbi gerjeszti, táplálja és irányítja az előbbit. A szexuális fantáziálások képekben megjelenő gondolatok: álmokból, szükségletekből, emlékekből és titkos vágyakból álló jelenetek.

A nők leggyakoribb erotikus fantáziái: szex egy idegennel, híres emberrel, másik nővel. Legyen szó erőszakról vagy ''váratlan meglepetésről'', a lelki forgatókönyv mindig hasonló: ''nem tehetek arról, ami velem történik''. A férfiak leggyakoribb fantáziálásai ezzel szemben a csoportszex köré ''csoportosulnak''.