Alkohol és szex

Valljuk be ''így magunk közt'' hogy egy pohárka alkohol után jobb a kedvünk, oldottabbak vagyunk, ellenállhatatlannak érezzük magunkat, és úgy is viselkedünk.
Sokunk úgy hiszik, az alkohol oldja a gátlásokat. De vajon ez-e az igazság?A különféle italok, különféle hatásokat váltanak ki. Köztudott, hogy az égetett szeszek gyorsabban és tovább hatnak. A borok rögtön fejünkbe szállnak, és gyakran máshova is. Nem véletlen, hogy a bort évszázadok óta szexuális gerjesztő italnak tartják, és gyakran bukkan fel az irodalomban vagy akár dalokban is. De mindegy mit iszunk, a hatás még erősebb, ha lassan kortyolgatjuk, vagy szívószállal szívjuk.
Az alkohol tulajdonképpen egy hangulat-fokozó kábítószer, ami azt jelenti, hogy felszínre hozza a mélyben szunnyadó érzéseket. Egyébként ritka, hogy maga az alkohol derítene jókedvre, sokkal inkább a környezet és a társaság, akivel elfogyasztjuk.Az alkohol, miután oldja a gátlásokat, fontos hatást gyakorol a szexualitásra is. Ha már egyébként is úgymond kacérkodó kedvedben vagy, az alkohol csak még jobban inspirál. Az ivás közvetlen hatást gyakorol szexuális teljesítményére. Ami ugye nemenként változó, hiszen amíg a nők feloldódnak, ellazulnak és készek akár bármire, a férfiak potenciája egyenes arányban csökken az elfogyasztott alkohol mértékével.

Szeszesital fogyasztás hatására a pulzusszám megnövekszik, ami melegséggel tölti el az egész testet, ez pszichológiai változásokat is előidéz. Már egyetlen ital után is sokkal intenzívebbnek hat például az érintés, és úgy tűnik a vágy is erősebb. Sőt, egyes nők agresszívabbá válnak. A legnagyobbrészt azonban az alkohol ellazít és felold. Úgy működik, mint egy varázsital, hogy megszabadítson a félelmektől és aggodalmaktól. Ezért is van, hogy sok nő és férfi rekordot dönthetne a ''szex részegen'' elnevezésű sportágban. A nők számára az alkohol kifogást is jelent, ilyenkor meg lehet tenni azt is, amihez egyébként józanul, nem lenne bátorságunk. A férfiaknak csak arra kell ügyelni, hogy egy kis alkohol segítségével ugyan ágynak dönthetik az illető hölgyet, viszont ha a kiválasztott sok alkoholt iszik, csak a vécékagylónak.Ahogy minden egyéb, az alkohol és a szex is a határokról szól. Van egy pont, amin nem érdemes túl menni.

A nők sokszor elkövetik az a hibát, hogy keverik az italokat. Ha össze-vissza iszuol, vagy túl sokat, akkor az út a mosdóba vezet- feltéve, ha sikerül eljutni odáig.
A másik dolog, hogy a férfiakra sem gyakorolsz ezzel valami jó benyomást.
Sok nőnél emlékezetkiesést okoz a túlzásba vitt alkoholfogyasztás, nem emlékeznek a történtekre. Ez az alkalmi partnert is zavarba hozhatja másnap, ha ilyen kérdéssel találják szembe magukat: ''Ugye nem feküdtünk le?'' A nők gyakran eszközként használják az alkoholt, hogy merjék élvezni a szexet, hogy teljesen feloldódjanak. Az ital hatására azonban gyakran túlbecsüljük az embereket, azok szándékait és saját korlátainkat. Sok nő számolt be arról, hogy olyan dolgokat tett ilyenkor, amit később megbánt.

A felmérések szerint legnagyobb részben a nők akkor isznak, ha idegesek, feszültek, leterheltek, túlhajszoltak, aggódnak valamiért, vagy hogy úgy érezzék, kívánatosak. Ezek a feltételek magukban nem járulnak hozzá a jó szeretkezéshez.Az alkohol gyengíti az ítélőképességet és a gondolkodást. Ezért van, hogy sok bűncselekményt ittasan követnek el. Míg a szex teljesen másodlagossá válik, olyan szempontból, hogy nem koncentrálunk arra, hogy a dolog egy idegennel vagy egy új partnerrel történik. Sok nő óvatlan lesz a védekezést illetően is. A férfiak pedig vagy túl türelmetlenek, vagy nem is törődnek vele egyébként sem. Pedig az egészséged szempontjából nem egy utolsó szempont.

Az alkohol hatása, ha a normál kereteken belül maradunk, új élményeknek nyithat ajtót. Amíg nem iszunk túl sokat, amíg teljes mértékbe tudatában vagyunk szavainknak és tetteinknek, egy kellemes környezetben, jó társasággal igazán izgalmas és felszabadító érzésekben lehet részünk.

Erre igyunk! :)