A legjobb barát Exe

Van valaki, aki gyakran jut eszedbe. A személyisége, a külseje alapján úgy érzed, õ lenne az ideális partner. A gond csupán az, hogy az előző kedvese és a te legjobb barátod/barátnőd egy és ugyanaz a személy. Mit is lehet ilyenkor tenni? Számos tényezőt kell figyelembe venned, mielőtt egyáltalán elkezdesz kapcsolatot kiépíteni a kiszemelttel.

Kapcsolatod a barátoddal

Az igazi barátság bizalomra és kölcsönös tiszteletre alapul. Ha ti viszonyotok is ilyen egymáshoz, akkor jobb, ha túllépsz a dolgokon és keresel valaki mást. Különösen, ha már régi barátságról van szó, jobb nem kockáztatni.
Nem számít mennyire klassz is az illető, nem helyettesítheti a barátságot. Hiszen lehet, hogy sem az érzelmek, sem a szex nem éri meg a befektetést. Egy legjobb barát azonban értékes dolog, ami tényleg tarthat örökké is, feltéve, ha nem bújunk ágyba egy olyan valakivel, aki egykor sokat jelentett számára.

Mennyi idő telt el a szakítás óta?

Még akkor is, ha a legjobb barátodat erős szálak fűzték az exéhez, van remény számodra. Minél több idő telt el ugyanis a szakítás óta, annál kevésbé fájdalmas és sokkal inkább elviselhető, ha a volt-kedves iránt érdeklődsz. Nyilvánvaló, ha a múlt héten szakítottak, és te már ma megkezdenéd a becserkészést, nem a legjobb az időzítés. De ha barátod/barátnőd kezdeményezte a szakítást, vagy ha már más valaki fele járnak gondolatai, akkor nyugodt szívvel próbálkozhatsz.

Milyen legyen a hozzáállásunk?

Még akkor is, ha barátod/barátnőd szóban áldását adta a dologra, legyél figyelmes, és ne siesd el a dolgokat az ex-szel. Kívülállóként először ülj le a barátoddal, és beszélj vele őszintén, feltárva érzéseid. Mondd el, hogy hogyan érzel iránta, mennyire fontos a barátságotok, és hogy ezt sosem áldoznád fel senkiért.
Fedd fel érdeklődésedet is a volt szereleme iránt. Igyekezz ne a külsőségekre, vagy a testiségre hivatkozni. Az ilyesmi fájópont lehet, és nem tudhatod, milyen reakciókat vált ki.

Az új kapcsolat

Az is megeshet, hogy az ex már alapból érdeklődik irántad. Ilyenkor próbálj meg nem koncentrálni a barátságra, és elkezdeni találkozgatni az illetővel, hogy jobban megismerd.

És hogy hogyan viselkedj egy ilyen helyzetben a barátoddal? Nézzünk néhány lépést, amit feltétlen meg kell tenni!

1. Csökkentsd annak lehetőségét, hogy rájöjjön, ti egy pár vagytok. Az első egy-két hónapban igyekezz csak finoman utalgatni, hogy szokja az új valóságot, de ne tárd fel a lapjaid teljesen barátod felé.

2. Korlátozd az érzelmi megnyilvánulásaitokat közhelyeken. Amikor kezdetek párként társaságba járni, lehetőleg ne a volt kedves és a te legjobb barátod/barátnőd előtt csókolózzatok. Érzelmeiteket ilyenkor próbáljátok meg más módon kifejezni.

3. Ne panaszkodj, és ne kérd a tanácsát. Ez múlhat azon is, hogy a legjobb barátod milyen jellemű, de általános szabály, hogy ne teregesd ki előtte kapcsolatotok részleteit. Ha gondod van új szerelmed viselkedésével, hozzáállásával, stb., akkor is próbáld meg egyedül megoldani a dolgokat.

4. Ne beszélj a szexről! Még akkor is, ha a legjobb barátod és gyakran kitárgyaltátok korábban a hálószoba titkokat. Ez alkalommal mellőzd.

Természetesen minden kapcsolat elkerülhetetlen részét képezik az akadályok. De sok apró bosszúság elkerülhető, ha alaposan és logikusan gondolod végig a dolgok menetét. Mindenképpen tudatosítani kell az új partneredben is, hogy nem állhat a barátságotok közé.
Ha valaki ilyen helyzetbe kerül, először mérlegeljen, beszélje át a dolgokat, ellenőrizze a motivációját, mielőtt belevág egy új kapcsolatba a legjobb barát volt kedvesével.