A ciklus és a szex

Tegnap bármikor, ma már inkább egyáltalán nem. . . A dolog teljesen normális: nem női szeszély, csak a hormonok működnek. A libidót ugyanis erősen befolyásolja a ciklus alatti hormoningadozás.

1-5. nap

Legalkalmasabb a megnyugtató együttlétre. Általában a menstruáció egyfajta megkönnyebbülést hoz . Az ösztrogén és a progszeteron szintje alacsony. A szeretkezés a menstruációs görcsökre is jó.

6-8. nap

A lassú, meghitt szeretkezésre legalkalmasabb időszak. A menstruáció után megújulnak energiáink, a libidó folyamatosan emelkedik . A szervezet egyre nagyobb mennyiségben termeli az ösztrogént. Ilyenkor érdemes újfajta pozíciókat kipróbálni.

9-11. nap

Legalkalmasabb a merész, ''mindent bele''-típusú szexre. A méh felkészül az esetleges terhességre az ovuláció előtt . Ahogy az ösztrogénszint kezdi elérni csúcspontját, szexinek, kívánatosnak érezzük magunkat . Használjuk ki ezeket a napokat a hálószobában.

12-13. nap

Legjobb a gyors menetekre. Az ovuláció előtti néhány napon a méhnyak több nyálkát termel, így nedvesebb lesz a hüvely. A szervezet miden módon azt segíti elő, hogy a megtermékenyülés minél simábban menjen . A test szinte gombnyomásra készen áll a szexre, ezért nincs szükség hosszú előjátékra.

14. nap

Legjobb időszak a féktelen szexre - a petesejtek készen állnak a megtermékenyülésre. Ebben az időszakban nagyon kevés tesztoszteron is megjelenik a női szervezetben , amelytől a libidó szintje csak tovább emelkedik.

15-16. nap

A libidó szintje visszaesik, kevésbé kívánjuk a szexet. A ciklus ezen szakaszában csökkenni kezd az ösztrogénszint , a progeszteron viszont emelkedik.

19-25. nap

Az úgynevezett ?álmos szex? ideje. Mivel a progeszteronszint megemelkedett, jelentkezhetnek a premenstruációs szindróma tünetei . Kicsit ingerlékenyebbé, fáradékonyabbá és nehézkesebbé válhat a nő.

26-28. nap

A kényeztetős szex ideje. A menstruáció közeledtével felfúvódottnak érezzük magunkat, a legapróbb érintésre is érzékenyebbé válunk . Alacsony az ösztrogénszint, a libidó is csökkenőben. Szerencsére ez az állapot gyorsan véget ér. . .